Alene sammen

Charlotte Glaser Munch, 2004, Innbundet, Bokmål
229,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

En ungdomsroman å kjenne seg igjen i for både for gutter og jenter. Gutt møter jente. 18 år. Spontan altoppslukende forelskelse. Opplevd og formidlet av henne. Og av ham.

Det bobler og bruser i hodet når jeg tenker på henne, strammer i bena. Hun fascinerer meg, som et vesen fra en annen galakse. Kanskje er hun det også. Hun sier så rare ting, har tanker som er umulige å følge. De tingene jeg har å fortelle, kan ikke måle seg med hennes. Jeg vil heller bruke kreftene på å snike meg til et kyss i ny og ne.

Kikke. Det er oss. Sånn føles det for meg, men er han med på det? Når jeg snakker, sitter han som oftest med det mystiske blikket sitt rettet mot et punkt bak meg. Hva har vi egentlig felles? Han trener på helsestudio, jeg liker ikke sport, hans yndlingsfag er språk, mine er naturfag og matte. Han skal til Venezuela og studere etter artium, jeg aner ikke hva jeg vil etter skolen. Jeg elsker å høre på musikk, han hører bare på salsa. Men vi kysser bra, og ler en hel del.

Anmeldelser:"Glaser Munchs skildring av ung kjærlighet er konsist og uttrykksfullt beskrevet. Hun har greid å gjøre usikkerheten følbar ved å trekke fram spørsmålene som ligger bak ordene, under overflaten. At romanen har to fortellerstemmer; hans og hennes, gjør teksten ryddig og oversiktlig."
Hannelore W. Langstrøm, Fædrelandsvennen
Les hele anmeldelsen

"Leseren er invitert med på den reneste berg-og-dal-bane med spenning fra begynnelse til slutt."
Hilde Bjørhovde, Aftenposten
Les hele anmeldelsen