Hopp til hovedinnhold

Anna Elisabeth Westerlund

Bente Gullveig Alver, 2009, Lydbok-CD, Bokmål
179,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Andre formater

Omtale

Anna Elisabeth Westerlund er kanskje Norges mest kjente synske i det tjuende århundre.

Hennes liv var en ferd fra en gryende opplevelse av å være kallet, gjennom tvil og tro frem til en bekreftelse av rollen som seende. Eventyrlyst og en sterk trang til å utforske det ukjente var viktige drivkrefter i livet hennes. Og i alt hun foretok seg, var hun opptatt av regi – til dels dramatisk regi.

Dette er beretningen om hennes liv. Men det er også en fortelling om et helt spesielt forskningsprosjekt: I 1971 var Bente Alver i gang med å forske på synske. Slik fikk de to kontakt, og samarbeidet varte helt fram til Westerlunds død i 1995.

Sammen med politiet og Westerlund deltok Alver i en rekke søk etter forsvunne personer. Hun satt i Westerlunds godstol og ved hennes sengekant, var gjest ved hennes bord – og sammen med henne ved andres bord. Og etter Westerlunds død fikk Alver testamentert et omfattende materiale, blant annet tusenvis av brev Westerlund fikk om hjelp og råd.

Dette er en uvanlig lydbok om et uvanlig liv og et særegent vennskap, som også gir innblikk i hvordan det er å leve som synsk.

Lydboka inneholder unike lydopptak av Westerlund, som gir et sterkt og livaktig innblikk i hennes arbeidsmetoder