Æresordet

Haakon & Maud 5

Tor Bomann-Larsen, 2011, Innbundet, Bokmål

Æresordet, bind fem i biografiverket om kong Haakon og dronning Maud danner grunnlaget for en helt ny historie om Norge.

449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
... en stor leseropplevelse, en bok som er vanskelig å legge fra seg.
Drammens Tidende

Omtale

Den 9. april 1940 ble Norge angrepet. Nazi-Tyskland ble møtt med kanonild og politiske omfavnelser. Det ble en kamp om landets geografi og folkets sjel. I dette spillet var kong Haakon en avgjørende brikke og en aktiv aktør.

Dronning Maud døde ett år før krigen brøt ut i Europa. For første gang får vi innsyn i begivenhetene rundt sykeleiet på et bortgjemt hospital i London. I Æresordet trer kronprins Olav frem i lyset. Ikke bare sikrer han arvefølgen sammen med kronprinsesse Märtha, han viser seg også som en mann med ambisjoner om å påvirke historien. Tronfølgeren blir like viktig som kongen den dagen de står overfor sin vanskeligste avgjørelse. Skal de satse alt og flykte landet. Eller bli hos folket under nazismens fane?

Tor Bomann-Larsen gjenskaper det mennekselige drama i en tid da verden endret seg fra dag til dag, da ord skiftet mening fra time til time, da hver og én måtte bestå historiens prøve.