Astragalen

Albertine Sarrazin, 2017, Ebok, Bokmål, EPUB
Agnete Øye (Oversetter)
218,–
Veil. pris249,–Du sparer31,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

«Min Albertine, som jeg tilbad henne! De strålende øynene hennes ledet meg gjennom min ungdoms mørke. Hun var min ledestjerne gjennom de hundre søvners netter. Og nå er hun din.» Patti Smith.

Astragalen er skrevet fra fengselscellen og er en halv-biografisk roman. En fascinerende og tidløs fortelling om opprørsk ungdomstid og ety forhold som har alle odds mot seg. Anne, en ung kvinne, breke rankelen i en dristig flukt fra fengselet. Hun blir plukket iopp av en motorsyklist, Julien, som også er på rømmen. Under sin flukt og reise sammen forelsker de seg i hverandre og gjør det de må for å overleve.

«Da Albertine Sarrazins Astragalen ble utgitt I 1965, den selvbiografiske romanen om en ung kvinne som rømmer fra fengsel og begynner et liv i prostitusjon og småkriminalitet, ble den en sensasjon over natten. Det faktum at den glamorøse, gåtefulle forfatteren døde på høyden av sin berømmelse bare 29 år gammel, har bare økt bokens mystiske tiltrekningskraft. (…)Jeg tro det er en bok å lese når du er ung, på mange måter er jeg for gammel til akkurat ha oppdaget den. Men selv med det i bakhodet koste jeg meg med dens underholdende, tøffe merkelighet.»

Sadie Stein, The Paris review

«Med sin amoralske grunnholdning og rastløse appetitt på livet, levendegjør Anne 1960-tallets ungdomskultur og frihetslengsel. Like selvklart som hun nekter å innta offerrollen, nekter hun å kjenne skyld. Men skitten, kynismen og den nakne brutaliteten gjør Astragalen til en eksistensiell odysse gjennom filleproletariatets lovløse territorium snarere enn et romantisk eventyr.»

Naima Chahboun, Expressen