Barnet på plattform 1

Gill Thompson, 2022, Heftet, Bokmål
Ann-Magritt Sævold (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Barnet på plattform 1 av Gill Thompson er inspirert av sanne hendelser om barna som klarte å flyktet fra nazistene. En roman for alle som likte Tatovøren fra Auschwitz.
Praha 1939.
Den unge moren Eva bærer på en hemmelighet fra fortiden. Da nazistene invaderer landet, vet hun at den eneste måten datteren vil være trygg på, er om hun blir sendt vekk. Selv om det kan bety at hun aldri vil se henne igjen. Men da Eva blir sendt til en konsentrasjonsleir, står hemmeligheten hennes i fare for å bli oppdaget.

I London melder Pamela seg som frivillig til å finne hjem til jødiske barn som kommer fra Europa. En dag står en liten jente alene igjen på perrongen. Pamela tar henne med seg. Da hennes egen sønn melder seg til det britiske luftforsvaret, innser hun hvor lett hennes egen verden kan rase sammen rundt henne …

"Åh, mitt hjerte! Denne berørte meg sterkt. Anbefales på det sterkeste." The Writing Garnet

"Med Barnet på plattform 1, har Gill Thompson blitt en av mine favorittforfattere innen historisk drama. Den er minst like god som Et hav mellom oss. (...) en førsteklasses bok som fortjener å bli en stor suksess." shazsbookblog

"Barnet på plattform 1 er både hjerteskjærende og hjertevarm. En bok alle burde lese (...) Vi må ikke glemme det som skjedde, og i denne dypt bevegende boka, sørger Gill Thompson for at vi aldri gjør det."
maitaylor

"En bok som skildrer flere sanne hendelser, inkludert Kindertransport, der jødiske barn ble ført med tog til England og reddet fra nazistene. Fortellingen viser også vantroen over ondskapen som skjedde, fra de tsjekkiske jødene som ble fraktet til leirene, og til resten av verden da de fikk vite om det. (...) Dette er en oppslukende og hjerteskjærende bok. Sterkt anbefalt."
historicalnovelsociety

"Inspirerende, opprivende og emosjonell. (...) En mektig og gripende roman." bytheletterbookreviews

«Hjerteskjærende og fengslende. Helt klart på min topp 10-liste fra 2019.» Sharon Maas, forfatter Riveting.

«Karakterene og deres gripende skjebner vil følge deg lenge etter du har lest siste side.» Shirley Dickson, forfatter