Bergverket

Ingvild Schade, 2019, Innbundet, Bokmål

Kritikerroste Bergverket er et dramatisk og komisk beretning fra det litterære talentet Ingvild Schade. Handlingen er krapp i vendingen, lattervekkende og smertelig.

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Ingvild Schade er i ferd med å skape sin egen litterære undersjanger. (...)
Morgenbladet

Omtale

Karsten er en måpende guttunge i en vanlig norsk familie med legefar, lærermor og en lillesøster med bleierompe. Karsten går inn i stort og smått med lik intensitet – enten han holder et miniforedrag om steinens historie eller skjærer ut innvoller av fiskens buk til familiens tirsdagsmiddag.

Naboguttene ruller kampestein i den bratte røysa, peker fingre mot Karsten som pistoler og sender ham trusselbrev. Karsten selv mener selv at han står midt i en mordgåte – at en mannekeng nylig er blitt drept – og han påtar seg rollen som etterforsker.

En dag kommer faren til Karsten og ber ham si farvel til barndomshjemmet. Faren har pakket en bag og sier at de to skal reise bort. Alt blir satt i bevegelse.

Bergverket er en dramatisk og komisk beretning fra det litterære talentet Ingvild Schade. Handlingen er krapp i vendingen, lattervekkende og smertelig.