Bjørg Viks vei

Lars Vik, 2022, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

I en varm skildring av sin mor leverer Lars Vik et ærlig og nært portrett av forfatteren, samfunnsaktøren og privatmennesket Bjørg Vik, bygget på hennes dagbøker, brev og utallige samtaler med de som omga henne.

Boken gir et vell av nye opplysninger om en av våre viktigste kulturpersonligheter. I spennet mellom liv og diktning trer det frem et menneske av uvanlig format, med store ambisjoner og stort gjennomslag. Men den viser også suksessens pris.

Få norske forfattere i forrige århundre satte preg på sitt samfunn i samme grad som Bjørg Vik. Gjennom elleve novellesamlinger og fem romaner, i tillegg til en lang rekke skuespill, tematiserte hun kvinners liv og erfaringsbakgrunn som ingen andre.


Riksmålsforbundets litteraturpris

Forfatter Lars Vik ble for biografien om sin mor Bjørg Vik tildelt Riksmålsforbundets litteraturpris 2021. – Herlig lesning, sier juryleder Per Qvale. – Årets vinner av Riksmålsforbundets litteraturpris har skapt et rikt portrett, som med sin rause åpenhjertighet utmerker seg i biografilitteraturen, også med sin språklige rikdom.