Brev til en datter er en annerledes og nær historiefortelling, et fortrolig brev til Skam-generasjonen om alt mødre i dag ligger våkne for. Her forteller en mor sin datter de helt nære historiene til fem kvinner som tok tak i hver sin del av hverdagen vår, og var med på å skape det vi trodde var det likestilte Norge. Livet har lært dem mye om drøm og virkelighet, valg og konsekvenser, bekymringer og anger. Og om at likestilling og likeverd er verdier vi fortsatt må kjempe for, vi som har tatt dem som en selvfølge. De 30 rådene fra mor til datter gjør dette til en berørende, aktuell og viktig lydbok for flere generasjoner.
Brev til en datter - Alt du bør vite fordi du er jente
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
Hver generasjon sin kamp
"Alle kan trekke lærdom av denne boken, hvor gamle nyfeminister forteller om sitt liv og virke."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende, 09.03.2018"Brev til en datter er en av mine absolutte favorittbøker. (...) I denne boken forteller 5 bra mødre sine historier, om hvilken påvirkning de har hatt på å skape det vi trodde var det likestilte Norge. For meg gjorde denne boken meg bevisst på - akkurat slik det står på baksiden - at likestillling og likeverd er verdier vi fortsatt må kjempe for, vi som har tatt dem som en selvfølge."
Malin, Readygoread, 09.02.2020Den dårlige samvittigheten
KRONIKK: "Jeg har lest en god bok: Brev til en datter av Kristin M. Hauge. (...) Boken kan leses som en roman, en lærebok og som debattbok. Jeg brukte den på alle måter og den har gitt meg flere gode samtaler og refleksjoner."
Hanne Luthen, Moss Avis, 08.02.2019Kvinnekamp for nye generasjoner
«Vi har hørt om damene før, men Hauge oppsummerer deres liv og kamper, og kanskje mest interessant: Hun møter feministene som aldrende kvinner som ser tilbake, nyanserer og revurderer. De gir kloke råd og utvidede perspektiver til nye generasjoner.
« Brev til en datter» er viktig historieskriving om kvinners liv.»
Kvinnelige superhelter
«Hauge er en prisbelønt portrettjournalist, og kvinnene hun møter, har historier nok til å fylle en biografi hver. Hauges mini-biografier blir fortettet samtidshistorie av godt merke.
[...]
Hos en som selv har en elleve måneder gammel datter, men som ikke vet stort om å være jente, har Hauges bok gitt noen nye bekymringsrynker. Jeg skulle så gjerne ha fortalt min datter at verden er et bedre sted enn den er. At hun aldri trenger å være redd, og at ingen kommer til å behandle henne som mindre verdt fordi hun er jente. Men det er ikke sant. I stedet kan jeg fortelle henne om dem som gikk før henne, og som gjorde samfunnets begrensninger til skamme. Da er de vi møter i « Brev til en datter», et godt sted å starte.»