Brev til en sønn

5 fortellinger for livet

Kristin M. Hauge, 2020, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Hva er det gutter i dag må vite? Hva former en gutt, og hvilke øyeblikk er avgjørende?

«La menn være menn!» skriver sinte menn på nettet. «Snakk med sønnene deres!» advarer politiet før russetiden. «Lær guttene deres å oppføre seg», ber kvinnene etter #metoo. De siste 40 årene har forventningene til en norsk gutt, mann og pappa endret seg, og gitt nye krav og muligheter. Gutter er fortsatt det ekstreme kjønnet. De mest robuste og de mest sårbare. De raskeste og de som kommer sist.

I denne boken deler poeten, flyktningen, feltpresten, miljøforkjemperen og moren til en verdensmester sine personlige historier og aktuelle budskap. Trygve Skaug, Hakim Lindland-Rahimi, Einar Norbakken, Simen Knudsen og Kristine Gølin Haddal er høyst forskjellige rollemodeller, som med sine holdninger indirekte påvirker hverdagen til våre sønner i Idretts-Norge, i surfemiljøet, i klimakampen, i sosiale medier, i førstegangstjenesten og i skolegården. Deres fortellinger handler om kraften i relasjoner, om å vinne, miste, og finne sin plass og sine verdier.

Brev til en sønn er et fortrolig brev til dagens gutter om alt mødre og fedre trenger å snakke med dem om – og er en annerledes, nær historiebok om det likestilte, moderne og flerkulturelle Norge.