Da Mamma Mø møtte Kråka

Mamma Mø

for første gang

Jujja Wieslander, 2020, Innbundet, Bokmål
Astrid Haugen (Oversetter)
Sven Nordqvist (Illustratør)
245,–
Nytt opplag vurderes

Omtale

Da Mamma Mø møtte Kråka er en bildebok om å bli kjent med en ny venn og om et helt spesielt vennskap. En historie som viser hvor spennende det er med nye bekjentskaper, men som også viser utfordringen med å bli kjent med en kråke.

Det var en av de første sommerdagene og bonden hadde akkurat sluppet kuene ut på beite. Hele vinteren hadde de vært inne på låven, og nå løp de endelig fritt igjen! Mamma Mø gjorde et stort hopp og plutselig snublet hun over noe grått og svart som lå i gresset, halvveis gjemt bak en busk. En liten fugl?

Men dette var ikke hvilken som helst fugl! Dette var selveste Kråka. Var det kjærlighet ved første blikk? Nei, ikke akkurat... Kråka lå helt stille og følte seg deprimert. Mamma Mø skjønte det ikke. Sola skinte, sommeren hadde endelig kommet og i tillegg hadde jo Kråka bursdag dagen etter. Hvordan kan man være deprimert da? Mamma Mø ville gjerne feire bursdagen til Kråka, men hun var ikke invitert i kråkenes selskap. I stedet laget hun sitt eget selskap for Kråka, med kake og en overraskelse til den nye vennen sin.

Bøkene om Mamma Mø og Kråka er kjente og kjære bøker for mange barn.