Damen med hunden - og andre noveller

Anton Tsjekhov, 2016, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Olav A. K. Asgard (Oversetter),
Ingvild Broch (Oversetter),
Erik Egeberg (Oversetter),
Steinar Gil (Oversetter),
Geir Kjetsaa (Oversetter),
Aleksej D. Perminow (Oversetter),
Ivar Magnus Ravnum (Oversetter),
Erling Sande (Oversetter)
399,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Anton Pavlovitsj Tsjekov (1860-1904) regnes som en av verdenslitteraturens fremste novelleforfattere og dramatikere; ved siden av Shakespeare og Ibsen blant de mest spilte dramatikerne i verden. Tsjekov strebet ikke etter å presentere virkeligheten i hele dens mangfoldighet og fylde i et enkelt verk, men samlet gir hans diktning et uhyre komprimert, intenst realistisk bilde av hans samtid. Og som Goethe sier: "Den som tilhører sin tid, han tilhører alle tider." Tsjekovs popularitet både i Russland og utenfor landets grenser beviser dette til fulle.

Tsjekovs død er en av de store fortellingene i litteraturhistorien. I 1904 skrev Olga Knipper om ektemannens siste øyeblikk: "Anton satte seg uvanlig rett opp og sa høyt og tydelig (selv om han nesten ikke kunne noe tysk): "Ich sterbe". Doktoren roet ham ned, tok en sprøyte og ga ham en kamferinjeksjon, og ba om champagne. Anton tok et fullt glass, betraktet det, smilte til meg og sa: "Det er lenge siden jeg drakk champagne nå." Han tømte glasset, la seg stille ned på sin venstre side, og jeg hadde bare akkurat tid nok til å løpe bort til ham og lene meg mot sengen og si navnet hans, men han hadde stoppet å puste, og sov fredfylt som et barn."