Den farlige natten

Aimée Sommerfelt, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Aimée Sommerfelt var en av Norges fremste barne- og ungdomsbokforfattere i etterkrigstiden. Den farlige natten kom ut i 1966 og er den første romanen i norsk barnelitteratur som handler om innvandring. Her får du høre hvordan det var for Roberto og familien hans å flytte til et kystsamfunn i Norge tidlig på 1970-tallet.


Hvorfor flyttet egentlig Roberto og familien hans til Norge? De voksne mener visst at den italienske familien burde holdt seg der de kom fra. De har ikke noe i bygda å gjøre, sier folk. Innflytterfamilien har med seg en hund, Beppo. Hunden kommer i skade for å bite Ulf, som er jevngammel med Roberto. Faren til Ulf blir rasende på hunden og familien som har tatt den med seg, og vil ha hunden avlivet. Ulf blir god venn med Roberto og søsteren hans, Maria. Sammen forsøker de å redde Beppo. Kan vennskapet dem imellom lære de fordomsfulle voksne noe?

"De så på hverandre. Så snudde de seg vekk uten å si
noe, så utover fjorden og sjøbuene langs brygga som lå
i det rare lyset og så nesten gjennsomsiktige ut, som av
glass. Storfjellet midt imot lå i fullt lys ennå. Vakkert var
det alt sammen, likevel ble de så tungsindig, fulle av
hjemlengsel med ett.
— Her i landet får ingen venner uten å være nordmann selv, sa faren.
— Nei far, det er ikke sant. Jeg har venner. Gode venner. Og jeg er ikke nordmann."