Den hvite bungalowen

Veien til Agra 2

Aimée Sommerfelt, 2023, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Oppfølgeren til suksessromanen Veien til Agra. Den hvite bungalowen ble utgitt første gang i 1966.

Den første lydboken endte med at Lalu og søsteren hans kom fram til Agra. Maya fikk plass på sykehuset. Mens hun var der, fikk Lalu gå på skole, og han fikk også jobb av doktor Prasad. I denne boken er Lalu blitt 16 år og drømmer om å bli lege. Han lengter tilbake til tiden han tilbragte i den hvite bungalowen hos doktor Prasad. Nå dras han mellom ønsket om utdanning og pliktfølelsen han bærer på: Familien trenger ham hjemme. "Ønsker og plikter trakk ham hver sin vei, rykket i ham hver time på dagen. Hadde han så sant en ledig stund, tenkte han på alt han hadde opplevd, alt han hadde sett og hørt den merkelige tiden hos doktor Prasad. Den hvite bungalowen ... Treskyggen over hagen og trappen. Den dype verandaen, full av snakkende mennesker. Lukten av te og godt bakverk. Doktor Prasad selv med hvit doktorfrakk over sarien, alltid med en blomst stukket inn i det svarte håret, rolig, nesten taus i alt stemmesurret. Men snakket hun, hørte alle på henne. Hun var sjefen. Trengte ikke heve stemmen engang for å få alle til å løpe og lystre. Hun som kunne helbrede spedalske og lungesyke, hun som kunne plukke opp sultne unger på en landevei, slik hun hadde gjort med Maya og ham."

Aimée Sommerfelt var en av Norges fremste barne- og ungdomsbokforfattere i etterkrigstiden. Hun markerte seg som en tvisynt og engasjert forfatter som tenkte globalt, med en utpreget humanistisk grunnholdning.