Den som kommer først

Linwood Barclay, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
Heidi Bern (Oversetter)
201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Den ene kan forandre livet ditt på eventyrlig vis

Den andre kan sette en stopper for det

Men hvem kommer først?

Teknologimillionær Miles Cookson har mer penger enn han noen gang vil være i stand til å bruke og alt han kan drømme om – utenom tid. Han har nylig fått en dødelig diagnose, og det er 50 % risiko for at det er arvelig. For Miles betyr det at han må se seg i bakspeilet.

Tjue år tidligere var nemlig Miles i en helt annen økonomisk situasjon og valgte å bli sæddonor for å få endene til å møtes. Der ute et sted finnes det derfor ni unge mennesker han er biologisk far til, og de kan være i ferd med å arve en formue – eller noe langt verre.

Samtidig som Miles begynner å lete etter barna han aldri har kjent, er den 22 år gamle dokumentarfilmskaperen Chloe Swanson på jakt etter sin biologiske far. Alt hun vet, er at moren brukte en sædbank i New York for å bli gravid.

Miles og Chloe kommer i kontakt med hverandre, men like etter begynner Miles’ andre etterkommere å forsvinne, en etter en. Alle sporene etter dem blir slettet, som om de aldri har eksistert. Er den brutale morderen en av etterkommerne, som vil sikre seg en større del av formuen? Eller er det noe annet og langt mer skremmende som foregår?

På Wall Street Journals liste over de beste krimbøkene i 2021
Ukens utvalgte i Publishers Weekly
Øverst på bestselgerlister i USA, Canada, Storbritannia og Irland
Månedens thriller i Sunday Times

«Den som kommer først starter med et smell og ender med et enda større et … Den beste boken i hans karriere.»
Stephen King

«Barclay er kjent for å holde leserne sine på kanten av stolen. I Den som kommer først overgår han seg selv med et flermasket plot som spretter av gårde i korte cliffhanger-kapitler. Handlingen drives fremover av noen Dickens-aktige skjebnens luner og spenning som er Hitchcock verdig, og boken har et stort og fargerikt persongalleri ...»
Wall Street Journal

«Vriene og vendingene i Den som kommer først er godt balansert med spenning, action, karakterutvikling og et plot som får deg til å lese fra start til slutt uten å ta pause. Barclay, som gjennom en lang og imponerende bibliografi har vist at han ikke er i stand til å skrive dårlig, har levert sin (eller noen andres) beste bok. Det filmatiske fortellergrepet gjør den perfekt egnet som film eller tv-serie, men ikke vent på det. Ingenting kan bli bedre enn det Barclay har gitt oss her og nå.»
Book Reporter

«Den produktive forfatteren Linwood Barclay har en smart vri på en god, gammel sjanger … Vitenskap møter stormannsgalskap på kløktig og underholdende vis.»
Washington Post

«(Den som kommer først) er ikke bare (Barclays) hittil beste bok, men definitivt sommerens thriller. Den har en herlig vanvittig slutt som gjør den ypperlig for filmatisering.»
Florida Times-Union

«Den som kommer først er en underholdende, tettvevd thriller som ikke et sekund mister nerven underveis. Hva mer kan man ønske seg?»
Mystery & Suspense

«… en oppslukende thriller som holder leserne på pinebenken til siste slutt.»
Library Journal (starred review)

«En utrolig berg-og-dal-bane-ferd med action hele veien … Det er umulig å legge fra seg denne boken når man først har begynt å lese … I Den som kommer først har Barclay gitt oss et spennende puslespill å legge, og uhyre interessante romanfigurer å gjøre det sammen med.»
The Nerd Daily

«Barclay kombinerer et solid vinnerplot med dypdykkende karakterstudier … Spenningen i Den som kommer først kommer av karakterenes motiver, ikke billig action. Enda en triumf for Barclay.»
Sun-Sentinel

«Barclay har en egen evne til å gjøre nyhetssaker eller sosiale trender om til heidundrende thrillere full av mørk humor og velmeislete romanfigurer.»
The Sunday Times

«Før Covid ville jeg ha beskrevet dette som perfekt strandlektyre … men den egner seg like godt hjemme.»
Evening Standard

«Skummel … så god som man kan forvente.»
Independent

«Enda en fengslende thriller fra den bestselgende spenningsforfatteren Linwood Barclay.»
Hello

«En fartsfylt berg-og-dal-baneferd … i umiskjennelig Linwood stil kommer fortellingen fort opp i en slik fart at man knapt klarer å bla om fort nok … denne boken har alt!»
Woman’s Weekly