Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet

Eivind Hofstad Evjemo, 2013, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

VINNER AV UNGDOMMENS KRITIKERPRIS

TILDELT BJØRNSONSTIPENDET 2013

"(...) en tungtveiende søknad til "den store norske romanen".
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Terning 6
VG

Terning 6
Fædrelandsvennen

Det han så gjorde den natta angret han på, men han måtte stå for det. Han løftet dyna og sparket henne. Først én gang og så én gang til. Hardt.
Vinteren fester grepet om en norsk kommune. En far har satt seg fast i familien. En funksjonshemmet jente tas imot av sin primærkontakt på trappa utenfor ungdomsskolen. Rektoren betrakter verden fra sitt kontorvindu. En fjortenårig gutt ligger på bunnen av bassenget. Grupper med asylsøkere okkuperer bibliotek-pc-ene. Skolegulvene bones, gjenglemtkurvene fylles opp. Stadig nye feilkopier pumpes ut av rådhusets hovedprinter. På veiene passerer bilene, på himmelen passerer flyene. Kronprinsen kommer.

"Empatisk prosa fra et lysende talent. (...) Evjemo mestrer å fylle det helt ubetydelige og det usynlige rundt oss med en uvurderlig mening."
Silje Stavrum Norevik, Dagbladet

"(...) står fram i norsk samtidslitteratur."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

"Evjemo tar oss med inn i helt samfunn og gir livsrytmen og hverdagen ned til de minste detaljene, og alt sammen tas på alvor i et svært fint språk. Jeg kan ikke huske å ha lest en slik roman av en norsk forfatter."
Mari Nymoen Nilsen, VG, Terning 6

"Som et menneske med dype erfaringer og med formuleringsevnen til en dreven forfatter, klarer 29-åringen Evjemo å skildre «Den norske virkeligheten» langt på vei slik den oppleves av mange av oss. (...) Evjemo debuterte i 2009 og fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris. Den nye romanen kommer ganske sikkert også til å få priser."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen, Terning 6

"Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet vil fungere som en tidskapsel om Norge akkurat nå så lenge noen forstår norsk. Men den er minst like interessant som ferskvare. (...) en bok som kan utfordre kapasiteten til lastebilene som kjører til bokhandlene før jul."
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Dette er et usedvanlig velskrevet stykke norsk samtidslitteratur. (...) Eivind Hofstad Evjemo skriver aldeles strålende."
Aksel Kielland, Klassekampen

"Det er kyndig skrevet. Resultatet er vakkert."
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Evjemo skriver svært godt, med engasjement, følelser og troverdighet. Han behersker også humor som virkemiddel, uten at han blir infam eller platt. Vi ler med menneskene i fortellingen, ikke av dem. Personskildringene er levende, nyanserte og troverdige. (...) Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet er en ambisiøs og vellykket roman som står fram i norsk samtidslitteratur."
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

www.eivindhofstadevjemo.com

"Eivind Hofstad Evjemo gjenskaper livet i Norge 2012 ned til aller minste detalj i en tungtveiende søknad til "den store norske romanen".
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Dermed er det slik at Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet er både satirisk morsom, riktig klok og i blant akkurat så foruroligende at den blir virkelig interessant."
Leif Ekle, NRK P2

"Forfatteren har gjort research og skriver troverdig. Han er dessuten ikke ondskapsfull, men hans ironiseringer er rammende (…) Hofstads poetiske skrivemåte fikk meg en stund til å tro at forfatteren forskjønner tilværelsen mer enn han har dekning for, men det stemmer ikke. Hofstad skriver dobbeltbunnet og dypt."
Atle Christiansen, Aftenposten

"Einskildmenneske og lokalsamfunn blir skildra i ein kvardagsleg malstraum i Eivind Hofstad Evjemos svært gode roman nummer to. (...) I eit både realistisk og poetisk språk viser Evjemo fram korleis tida hjartelaust glir gjennom samfunn og menneskeliv. Slik blir Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet eit innsiktsfullt bilde av eit lite stykke Noreg."
Margunn Vikingstad, Dag og Tid

"Romanen river og sliter i fasader og tomme klisjeer rundt vellykkethet. Den går inn dit der menneskene er, tett forbundne med hverandre.(...) I ei tid der forfatterne konkurrerer om å beskrive sine egne, individuelle liv er det herlig å få i hendene en roman som insisterer på å beskrive hvordan hvert enkelt menneske er så inderlig forbundet med andre mennesker."
Guri Hjulstad, Trønderavisa

"Denne romanen får meg til å tenke over både hvordan vi systematiserer og organiserer samfunnet vårt, og hvordan vi egentlig handler mot hverandre i landet som får toppkarakterer på indekser som måler livskvalitet og lykke. At boka setter i gang slike refleksjoner i leserens hode, viser at teksten tar et langt steg i retning samfunnsengasjert litteratur, og det er flott gjort i disse selvutleverende og intimitetsforherligende tider."
Astrid Fosvold, Vårt Land

"Det er en lengsel Evjemo får fint frem i denne lavmælte romanen, som er størst når den tar de minste ting helt på alvor. Det er en ydmyk og veldig norsk innsikt."
Carl Joakim Gagnon, Morgenbladet