Dødens rom

Jeffery Deaver, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
Frank A. Tostrup (Oversetter)
229,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Lincoln Rhyme og Amelia Sachs er villig til å gjøre alt for å avdekke sannheten, og for å gjøre det må de komme seg inn i Dødens rom

Robert Moreno, en amerikansk statsborger bosatt i Sør-Amerika, blir skutt av en snikskytter på Bahamas. Attentatet var bestilt av USAs regjering, etter tips om at Moreno planla et terrorangrep på et oljeselskap. Men etterretningen var sørgelig feilaktig: Moreno planla en protest mot oljeselskapet, ikke et voldelig angrep.

Lincoln Rhyme og Amelia Sachs blir tilkalt for å etterforske. Mens Sachs følger Morenos spor i New York, drar Rhyme til åstedet i Nassau, der han snart begynner å følge et farlig spor, tråkket opp av snikskytteren selv. Etter som detaljene i saken kommer til syne, oppdager de to etterforskerne at alt ikke er som det først kan virke.

Klarer de å sørge for at rettferdigheten skjer fyllest, samtidig som de slipper unna med livet i behold?

«Dette er Deaver på sitt aller beste, og alle som liker thrillere, må få med seg denne.»
Publishers Weekly, starred review

«… en førsteklasses thriller av en ordmagiker av de sjeldne.»
Associated Press

«Vi får se Rhyme og Sachs fra en annen vinkel, mer sårbare enn slik vi vanligvis ser dem. De som har lest Deavers foregående thrillere, vil forvente seg overraskende plotvendinger, og de kommer ikke til å bli skuffet. Forfatteren tar oss med i én retning og lar oss anta både det ene og det andre, og så trekker han oss med et voldsomt rykk i en annen retning – og gjør det samme igjen og igjen. Enda en velskrevet, uforutsigbar roman fra en av sjangerens enere.»
Booklist

«Deaver har skapt en minneverdig hovedperson og troverdige bifigurer. (…) Han har skrevet en pageturner som er så spekket med overraskelser at det vil tilfredsstille selv den mest erfarne krimleser. Anbefalt for krimelskere og de som er usikre på om alle våre offentlige myndigheter er til å stole på.»
Curledup

«Deaver kommer her med en dyster beretning om spionasje, patriotisme og oppblåste ego, og en smart etterforsker som prøver å få bitene i et komplisert puslespill til å passe sammen samtidig som en drapsmann truer etterforskningen.»
RT Book Reviews

«Rhyme og Amelia er en av de mest særegne duoene innen krimlitteraturen, og Deaver har på et eller annet vis klart å finne på noe nytt og uvanlig for dem, samtidig som han også benytter seg av velkjente elementer.»
Express

«Dødens rom er Deavers hittil mest utfordrende bok, men samtidig både den mest underholdende og spennende. Det er mange elementer – Rhymes forsøk på å samarbeide med myndighetene på Bahamas, en fiende som er gourmetkokk og et navn som alle krimelskere vil le godt av – som gjør dette til Deavers beste bok så langt. Men viktigst av alt er hans sedvanlige evne til å ta leserne med gjennom en intrikat labyrint av ledetråder og situasjoner uten den minste distraksjon eller feilsteg, samtidig som det hele fremstår som såre enkelt.»
Bookreporter