En kutter med flybensin

Arnfinn Haga, 2002, Innbundet, Bokmål
261,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Dette er historien om shetlandstrafikken og om motet og spenningen som preget denne såkalte kuttertiden.

En kutter med flybensin er historien om noen utvær på norskekysten, hvor gjennomgangsfiguren skipper Olai Hillersøy hørte hjemme – og fremdeles hører hjemme. Han er 87 år. Utværene vi leser om, gjemt og glemt i fredstid, ble et knutepunkt for shetlandstrafikken tidlig under okkupasjonen. Dette er farvann som rommer historier om farer, frykt og ikke minst, mot. Olai Hillersøy var skipper på "Olaf" og "Harald II" og involvert i flere fare fulle oppdrag. Et av dem var "bensinturen" som Haga her forteller om. Ombord i en båt fullastet med bensin, oppdager manskapet for sent at et sviktende kompass har kjørt dem på feil kurs. Uten å vite hvor de er, blir de overrasket av tyskerne.

I En kutter med flybensin gir Arnfinn Haga oss et grundig og detaljert innblikk i den såkalte kuttertiden slik den utspant seg på havet og på land.

AnmeldelserJon Terje Grønli, Gjengangeren
Les hele anmeldelsen her

"Gamle kjenninger av Arnfinn Hagas bøker vil gripe denne med iver. De som ikke har lest noe av ham før, vil finne at "En kutter med flybensin" er en appetittvekker til å lese mer av ham."
Kristian Magnus Vikse, Haugesunds Avis

"God historieberetning. Uten at dette har blitt en bok kun for lokalt interesserte, har Arnfinn Haga gitt et godt bidrag til dokumentasjonen av denne delen av vår nære historie."
Anders Barstad, Nationen