Eventyret om Vivaldi

Minken Fosheim, 2000, Innbundet, Bokmål
Gino Luigi Ettore Scarpa (Illustratør)
218,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

En vakker gavebok til hele familien om den italienske komponisten Antonio Vivaldi som er spesielt kjent for musikken til ”De fire årstider.” Dette er den femte boken i Minken Fosheims flotte serie om komponister.

Antonio Vivaldi ble født i Venezia i 1678. Faren var musiker og Antonio ble tidlig opptatt av musikk. Det var stadig små konserter hjemme hos familien Vivaldi og Antonio vil helst være opp så lenge som mulig for å lytte til den vakre musikken. Han lærte seg tidlig å spille fiolin, men utdannet seg etter hvert også til prest. Faren ønsket at han skulle ha et ”ordentlig” yrke ved siden av musikken. Heldigvis for oss ble han ingen god prest. Han ble til og med innkalt til inkvisisjonen fordi han skjøttet arbeidet sitt dårlig. Det var musiker, dirigent og komponist han skulle bli. Vivaldi oppnådde stor berømmelse mens han levde. Men så ble han ”glemt” i mange år og det finnes lite stoff om ham i musikkbøker. Derfor er det ekstra gledelig at vi nå får en bok om ham på norsk. Fortellingen gir et levende bilde av Vivaldis liv og av Venezia på 1600/1700-tallet. Som de andre bøkene i serien har denne også en fyldig faktadel.

Boken har fantastiske illustrasjoner av Gino Scarpa. Scarpa er en internasjonal kjent bildekunstner som har bodd i Norge i mange år. Opprinnelig er han fra Venezia, en by han elsker og stadig vender tilbake til. Han har fanget både tiden og mye av Venezias sjel i bildene til denne boken. I tillegg til å være en komponistbiografi, er dette blitt en nydelig kunstbok.

Les også:

Eventyret om Mozart (1996)

Eventyret om Beethoven (1997)

Eventyret om Grieg (1998)

Eventyret om Tsjaikovskij (1999)

Eventyret om Ole Bull (2003)