Flaut

Taran L. Bjørnstad, 2004, Innbundet, Bokmål
199,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

FLAUT av Taran L. Bjørnstad Flaut er en varm og nær bok om å være 12 år. Om hytteturer, forelskelse og opprør. Om bestekameraten som plutselig bare vil være sammen med kjæresten. Om foreldre som er så altfor opptatt av at alt skal være perfekt. Om å sladre. Og ikke minst om det ubehagelige faktum at man er annerledes - og den krypende følelsen av at noe er veldig, veldig flaut.

Boken består av åtte fortellinger, opplevd gjennom åtte elever i klasse 7 C. Om Johannes som er dårligst i svømming og som tjuvstarter i svømmekonkurransen. Om Trine som gruer seg til å få mensen, og om forholdet til stebroren. Om Jens som føler han har mistet bestekameraten sin, etter at Tom ble sammen med Siri. Om Cille som mot sin vilje sladrer til rektor. Om Pål som har stjålet penger hjemme. Om Ragne som er innmari lei av å være annerledes. Om Morten som forelsker seg for første gang. Og om Gøril som vil bytte navn. Perfekt for gutter og jenter fra 10-13 år.

Taran L. Bjørnstad er født i 1966 og oppvokst i Bærum. Hun har studert medievitenskap i London og Oslo. Can polit ved UIO. Hun har arbeidet som medieanalytiker og forsker, med spesiell fokus på barn og ungdom. Hun er mor til tre gutter og bor for tiden i Singapore, men flytter snart til Norge igjen.Hun har tidligere utgitt boken "Gjør det vondt når babyen sparker boken" (Cappelen, 1994) og "Nettsvermere" (Statens Filmtilsyn, 2002) om ungdom og Internet.