Forventning og innfrielse

Odd Klippenvåg, 2000, Innbundet, Bokmål
249,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Dette er voksne historier, beretninger om hva voksenlivet koster, om tapet av kontakt med eget liv, om de uante forvandlingene som plutselig er blitt fullbyrdet under overflaten. Som tragedien inneholder alle novellene en avsløring, et sannhetens øyeblikk. Klippenvåg postulerer ikke disse øyeblikkene, han gir dem handling, han plukker mesterlig ut noen arketypiske, allmennvoksne situasjoner, og plasserer dem i ulike familiekonstellasjoner i middelaldrende liv. Resultatet er sjokkerende.

Se utdrag fra boken

"Klippenvåg avslører at han kan matche både Øystein Lønn og Jonny Halberg når han, som her, viser seg fra sin mest durkdrevne side."
"Stille og rolig gjengir han hva som skjer, og hva som blir sagt, og trekker ut histiorien som en gummistrikk slik at vi som lesere hele tida blir sittende i agefull forventning om at nå må det snart skje noe, nå er det snart noen som må få strikken i fleisen."
"Her viser han seg fram både som grovsmed og finsnekker og gjør seg derved fortjent til å spise kirsebær med dem som allerede er utropt som store."
Øystein Rottem, Dabladet