Frelseren fra Hvidovre

Kaspar Colling Nielsen, 2022, Innbundet, Bokmål
Kyrre Andreassen (Oversetter)
429,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Frelseren fra Hvidovre av Kaspar Colling Nielsen er en roman om et samfunn som ikke lenger makter å løse sine problemer.

Et gigantisk vulkanutbrudd utenfor Napoli har nettopp lagt hele det europeiske kontinentet i et altoppslukende mørke. Millioner av fugler er falt døde til jorden. Økonomiske kriser og nye, aggressive koronamutasjoner herjer. Folk dør i gatene. På Gammel Kongevej er det åpnet et surdeigshotel hvor man kan få sin surdeig passet når man er på ferie. Dommedag er nær.

I denne avgjørende stund for menneskeheten viser forskjellige uavhengige analyser at én mann kan redde verden. Denne mannen viser seg litt overraskende å være den 48 år gamle poeten Allan Thornbum, som bor i en kjellerleilighet i Hvidovre i København. En dag banker det på døren hans, og utenfor står statsministeren som bønnfaller ham om hjelp. Hun forklarer at eksperter i Finansdepartementet har regnet seg frem til at Allan tilsynelatende kan løse alle verdens problemer, hvis han skriver et dikt, bare ett enkelt dikt. Men Allan er ikke interessert.

I en tid der kriser ikke lenger er noe som bare oppstår langt borte eller skjedde i gamle dager, tar Kaspar Colling Nielsen pulsen på samtiden.

«En tankevekkende ener i dansk litteratur»
Weekendavisen