Fritt fall

Risk 5

Linwood Barclay, 2021, Ebok, Bokmål, EPUB
Tor Erik Solberg (Oversetter)
229,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Når dørene lukkes, er det for sent

Fire personer går inn i en heis i et kontorbygg på Manhattan. Alle trykker på knappen for sin etasje, og heisen settes i bevegelse. Men i stedet for å stanse i de ulike etasjene fortsetter heisen helt til topps. Der stanser den et par sekunder – og styrter til bunnen av heissjakten.

Man regner med at det var en tilfeldig, grufull ulykke. Men så skjer det samme dagen etter, i en annen av Manhattans skyskrapere. Og dagen etter det i en tredje. Og alt bryter ut i kaos.

For dette er åpenbart ingen tilfeldige enkelttilfeller, men et kalkulert angrep på byen, som blir lammet av frykt. Ingen tør å ta heisen, i en by der de aller fleste er avhengig av den for å komme seg ut og inn av hjem og jobb.

Hvem kan stå bak dette?

Det blir en kamp mot klokken når to erfarne politietterforskere og en uredd journalist desperat prøver å finne svaret.

«Hva skjer med New York når alle byens heiser stopper? Linwood Barclays Elevator Pitch er årets beste skyskraperthriller (…) briljante plotsvinger og nok overraskelser til at det fengende plottet får boltre seg mens heisskrekken sprer seg.»
Asbjørn Slettemark, OP-5-spalten i A-magasinet

«Barclay vet hvordan han skal få hjertet til å stoppe … Rystende … uhyre oppfinnsom og skikkelig nifs.»
New York Times Book Review

«Engasjerende … Lesere som bor høyt oppe i etasjene, vil kikke nervøst på nærmeste trapp mens de sluker denne spennende thrilleren.»
Publishers Weekly

«En livaktig historie med en tiltalende rolleliste og et virkelig skremmende scenario … Barclay har skrevet en fantastisk thriller med en overraskende slutt, og leserne vil svette nervøst neste gang de skal ta heisen.»
Associated Press

«Barclays seneste bok er en kombinasjon av oppslukende, fartsfylt og overraskende plot, og troverdige romanfigurer. Alle som liker psykologiske thrillere og forfatterens tidligere bøker, vil elske denne.»
Library Journal (starred review)

«Barclays bøker skiller seg ut med sin intelligens og sine sjokkerende vrier. I Fritt fall overgår han seg selv med et premiss som hadde passet på det store lerretet, et plot med spektakulære overraskelser – og en slutt som leseren vil bli særdeles godt fornøyd med.»
Wall Street Journal

«En thriller som tar i bruk alle virkemidler for å få lesernes puls til å skyte i været, spesielt de av oss som lider av høydeskrekk.»
Booklist

«En førsteklasses thriller.»
Sunday Times

«Overraskelsene står i kø.»
The Times

«En genistrek … men fryktelig skremmende.»
The Sun

«Plotet har flere tråder enn det Barclay vanligvis byr på … og det er servert med usedvanlig kløkt.»
Financial Times

«Les Fritt fall så fort som mulig. Det er en fabelaktig spenningsroman.»
Stephen King, forfatter

«Denne boken er like fartsfylt som en heis i fritt fall og treffer med like stor kraft. Linwood Barclay er helproff, og Fritt fall er forbasket god underholdning.»
Joe Hill, forfatter

«Linwood Barclay trykker på alle de riktige knappene.»
Michael Robotham, forfatter

«En av verdens aller beste thrillerforfatterne har overgått seg selv.»
Mark Billingham, forfatter

«Et fantastisk persongalleri, spenning, humor og en nervepirrende slutt; denne boken tar Linwood til nye høyder!»
Mark Edwards, forfatter

«Fritt fall er en halsbrekkende opplevelse av en bok, med vrier og vendinger på alle nivå og et uforglemmelig persongalleri, levendegjort gjennom det som er blitt Linwood Barclays signatur: hans teft og skarpsinn.»
Gilly Macmillan, forfatter