I Gjeld møter vi Jørgen Wiik, en tidligere mediestudent som ble fanget opp av jappetida og havnet som informasjonssjef i Scan Media. Da selskapet går dukken blir Jørgen sittende igjen med en altfor stor og dyr leilighet, et digert banklån og et filosofisk problem: Ettersom velstanden i åttiåra var fullstendig imaginær, må ikke da elendigheten etterpå også være det? Gjeld er en roman som er like aktuell i dag som da den utkom i 1992. I det nyskrevne etterordet forteller forfatteren om bakgrunnen for Gjeld og ideene den bygger på, og avslører hvem som har stått modell for de sentrale figurene i boka.
Gjeld
Ny, omarbeidet utgave
Omtale
Forfatter(e)
Torgrim Eggen
Torgrim Eggen er født 29. oktober, 1958 i Oslo. Han har studert musikk og spilt bass i bandet «The Cut» på 80-tallet. Han har vært journalist i Dagbladet, senere redaktør i Beat og Natt&Dag, og skriver nå anmeldelser for DN og Klassekampen.
I 1992 debuterte han med romanen Gjeld. Han høstet mange gode kritikker for den politiske satiren Trynefaktoren (2003). I romanen Hermanas (2006) har han lagt handlingen til Cuba på slutten av 70-tallet. I Manhattan (2007) skriver han engasjert og kunnskapsrikt om New York noe han også gjør i det kritikerroste byportrettet Berlin (2013). Torgrim Eggens siste roman Jern kom ut i 2010. Det er en skarp, rik og fabulerende endetidsroman. I 2015 ga han ut boken om Hjemmebrenning. En destillert norgeshistorie, med Jon Bertelsen og Rudi Høynes.
i 2019 kom Torgrim Eggens bok Axel. Fra smokken til Ovnen - storyen om Axel Jensen, den første uautoriserte biografien om denne myteomspunne forfatteren. Anmelderne omtalte boken som mesterlig og briljant, og gav den en lang rekke høye terningkast. Boken fikk også Brageprisen i kategorien Sakprosa.
Mer om Torgrim Eggen