Gjesten

Kristin Tosterud Holte, 2003, Innbundet, Bokmål
379,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

En ung russer, Andrej, tar inn på et nedslitt hotell. Hotellverten blir betatt og kan ikke glemme Andrej når han en dag ikke er der lenger.

Kristin Tosterud Holtes debutroman Gjesten forteller om menn som tror, som spiller troende og som nekter å slutte å tro.

Jeg-fortelleren i romanen er en gift, middelaldrende, sliten hotellvert. Han utvikler et slags faderlig/erotisk forhold til en av gjestene, den 25 år gamle Andrej. En dag finner han Andrej død i sengen, han har begått selvmord. Andrejs far, Konstantin, kommer og nekter for at det er sønnen. Han insisterer på å reise gjennom Europa for å spore ham opp. Hotellverten blir med på denne reisen. Men hva er det egentlig de leter etter, de to mennene som famler seg gjennom nattklubber og hotellrom, samt et og annet bordell? Og hva vil de gjøre med Andrej om de finner ham?

Kristin Tosterud Holte (f. 1977) er oppvokst i Oslo, Molde og Lillehammer. Hun har bodd flere år i utlandet; blant annet i Roma, Praha, Caracas, Havana, samt en landsby i Wales.

Les utdrag fra boken