Hanns og Rudolf

En tysk jødes jakt på kommandanten i Auschwitz

Thomas Harding, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
Bertil Knudsen (Oversetter)
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Hanns Alexander er en tysk jøde som flyktet med sin familie til London på 1930-tallet. Rudolf Höss er bondesønnen som ble ansvarlig for mordet på mer enn en million menn, kvinner og barn. I mai 1945 er krigen over. Et britisk spesialteam får i oppdrag å arrestere nazistenes verste krigsforbrytere, som er på flukt gjennom et kontinent i ruiner. Hanns er en av teamets ledende etterforskere. Og Rudolf blir hans fremste mål.

I Hanns og Rudolf forteller Thomas Harding for første gang hele historien om hvordan hans grandonkel sporet opp den fryktede kommandanten i Auschwitz. Ved hjelp av brev og memoarer kommer forfatteren tett på to tyske menn hvis liv skal ta vidt forskjellig retning, for så å krysses på høyst dramatisk vis – fra første verdenskrig og mellomkrigstidens Berlin, frem til grusomhetene i konsentrasjonsleirene og oppgjøret i krigsforbryterdomstolene.