Hemmeligheter

Domenico Starnone, 2021, Innbundet, Bokmål
Lisbet Resløkken (Oversetter)

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Domenico Starnone behandler i Hemmelighter sine temaer om ekteskap og hvordan leve ærlig sammen selv om man har sine hemmeligheter, på en voksen og intelligent måte.

Pietro er den 22 årig gymnaslæreren som har et lidenskapelig, men stormfullt forhold til sin tidligere elev, Teresa. En dag forteller de hverandre sin aller mest forferdelige og pinlige hemmelighet. Og lover samtidig at de aldri skal røpe den for noen.

Kort etter er forholdet over og Pietro får seg en ny kjæreste som han gifter seg med. Han blir etter hvert en kjent pedagog og fristelser av erotisk og arbeidsmessig art melder seg. Han begynner å betro seg til sin tidligere kjæreste Teresa og oppdager at frykten for at hun skal røpe hans hemmelighet er så stor, at det har skapt et bånd som ikke så lett oppløses. For at hun ikke skal avsløre ham setter han alt inn på å leve et så plettfritt liv som mulig, som omsorgsfull lærer, hensynsfull ektefelle og perfekt far.

«Det er rett og slett et vidunderlig univers å være i, hvor kjærlighet er gjenstand for seriøs intellektuell behandling. (…) Hos Domenico Starnone finner man en pasjon og en omsorg for livet som man kan bli avhengig av.» Marie Louise Kjølbye, Information