Historiens skrift

Brev som forandret verden

Simon Sebag Montefiore, 2019, Innbundet, Bokmål
Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

Historiens skrift gir oss innsikt i fortiden, beriker nåtiden og kaster nytt lys over fremtiden. Her er over hundre av historiens viktigste brev samlet av en mesterlig forteller og historieformidler.

350,–
Veil. pris399,–Du sparer49,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Historiens skrift er en hyllest til verdenshistoriens store brev. Den kritikerroste historikeren Simon Sebag Montefiore har plukket ut over hundre brev, fra antikkens tid til det 21. århundre. Noen er edelmodige og inspirerende, noen er avskyelige og skakende. Noen er utsøkte stykker litteratur, andre brutale, grove og bent frem skandaløse. Mange er erotiske, andre hjerteskjærende.

Avsenderne spenner fra Elisabeth I, Ramses den store og Leonard Cohen, til Donald Trump, Emmeline Pankhurst, Mandela, Stalin, Michelangelo, Suleiman den store, og ukjente mennesker i ekstraordinære omstendigheter – fra kjærlighetsbrev til frigjøringsrop, fra krigserklæringer til refleksjoner over døden.

Montefiore er en mesterlig forteller med en fargerik og tilgjengelig stil og her viser han oss hvorfor disse brevene er obligatorisk lesning – hvordan de gir oss innsikt i fortiden, beriker nåtiden og kaster nytt lys over fremtiden.