Høyt og lavt med Jens

Fortellingen om Jens Ulltveit-Moe

Victor Norman, 2022, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Det er dristig å skrive bok om sin venn. Den ene fallgruven er at den kan bli for snill. Den andre er at vennen kan bli sur, kanskje til og med forbannet.
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen

Omtale

«Jeg fant, jeg fant!», sa Jens.
«Hva fant du nå da?», spurte styret hans.
«Jeg fant enda en skadeskutt bedrift jeg kan få billig!»

Jens Ulltveit-Moe er ingen Askeladd. Han er en helt alminnelig norsk gutt, lærersønn fra Røyken, som fikk god utdannelse, og som takket være den, hardt arbeid og en rimelig porsjon flaks, jobbet seg opp til å bli skipsreder, industrimagnat, fastfood-konge og mangemilliardær. Så ble han «grønn», solgte alt som smakte av olje og satset på skog, etanol og solenergi, tapte mange milliarder – og meldte seg inn i MDG.

Denne boken handler om Jens som person og om oppturene og nedturene han har vært gjennom. Den handler også om hvordan han og virksomhetene hans har speilet (og av og til påvirket) utviklingen i det norske samfunnet, fra den grisgrendte sjøfartsnasjonen på 1960-tallet, via oljeeventyret på sokkelen fra 1970-årene og utover, den oljesmurte, nyurbane fastlandsøkonomien rundt årtusenskiftet, frem til klimaforvirringen og den globale usikkerheten som preger samfunnet i dag.