Hvordan fange muldvarp

En livsbejaende bok om det britiske kulturlandskapet, syklusen i naturen, om ensomhet og tilhørighet, og hvorfor gi det opp.

Marc Hamer, 2022, Innbundet, Bokmål
Knut Ofstad (Oversetter)
379,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

"Jeg har fanget muldvarper i flere år, og jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal gjøre det mer. Muldvarpjakt har gitt meg et godt liv, men jeg er gammel nå og lei av å drepe, og jeg har lært meg hva jeg trengte å lære."

Dette er en livsbejaende bok om det britiske kulturlandskapet, syklusen i naturen, om ensomhet og tilhørighet, og hvorfor Hamer gav det opp.

Marc Hamer er noe så sjeldent som profesjonell muldvarpfanger. Muldvarpen er en mystisk skapning. Den er ineffektiv og anatomisk bisarr, og den lever helt alene i mørket under oss. Hamer har skrevet en klok bok om den britiske landsbygda og landskapet, syklusen i naturen og folks generelle syn på det mange tenker på som skadedyr. Hamer har et mer nyansert syn på dette. Han er lei av folk som vil ha en enkel løsning på det de kaller "hageproblem". Han bestemmer seg for å slutte å jakte, fange og drepe. I denne boken forteller Hamer oss hvordan han ser på muldvarpen som mye mer enn et skadedyr. I boken sier han oss noe om vår egen menneskelighet og vår søken etter tilhørighet. Dette er en bok om livet, om naturen, om forfall og vårt forhold til døden, livets uunngåelige utgang.