I bevegelse

Veivalg for det 21. århundre

Jonas Gahr Støre, 2014, Innbundet, Bokmål
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Når Jonas Gahr Støre kommer med sin egen bok er det ikke så lite av en sensasjon. Boken, som har den talende tittel I bevegelse forteller om Støres egen bevegelse - fra oppvekst og barndom, via studier i Paris og læretid i politikken fram til han i dag står som vår viktigste samtidspolitiker – prosessen han har kalt «sosialdemokrat gjennom modning, partimedlem ved beslutning».

Forfatterens hovedtema er likevel fremtiden for den politiske bevegelsen han er satt til å lede. Hva er de viktigste valg sosialdemokratiet står overfor, hvilke utfordringer må Norge forholde seg til i fremtiden? I et engasjert språk, og med genuin politisk nysgjerrighet går Støre gjennom de sentrale oppgavene som må løses for en ny tid.

Boken – som på mange måter er en politisk programerklæring – er skrevet mellom slagene, midt i den rivende utvikling forfatteren har vært gjennom siste år. Den ble påbegynt av en minister, videreført av en opposisjonspolitiker og sluttstilt av en partileder. Deler av teksten er utformet som samtaler og svar på utfordrende spørsmål fra rådgiver i Fellesforbundet Jonas Bals – det gir teksten en dynamisk, utforskende tone, fjernt fra toppolitikernes vanlige knusktørre stil. Gjennom en serie kapitler deler Støre sine engasjerte tanker om tidens viktigste emner, forholdet mellom frihet og styring, klimaprosessene, den nye globale virkeligheten, og en rekke andre sentrale temaer.

I et tenksomt og dypt personlig avsluttningskapittel tar han også for seg sosialdemokratiets mørkeste time – hendelsene på Utøya 22. juli. Hva gjorde det med oss, hvordan vil det prege oss og hvor går veien etter en slik hendelse?

I bevegelse er høstens viktigste politiske bok.