Ja, vi elsker ting

Elleville samlinger fra hele Norge

Miriam Høvik, 2022, Innbundet, Bokmål

Se flere av Norges største, villeste, rareste og beste samlinger. Alle med et snev av samlergen, og et hjerte for nostalgi, vil glede seg over denne boka.

399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Dette er feelgood-Norge på sitt varmeste.
Brian Cliff Olguin, Bergens tidende

Omtale

I Ja, vi elsker ting lar forfatter Miriam Høvik deg bli med hjem til samlere i hele Norge, og inn i en verden av ukjente skatter. Her møter du alt ifra hun som samler på servietter, og han som samler på klokker – til han som samler på brudekjoler, og guttegjengen som har valgt å samle på frimerker. Her finner du flere av Norges største, villeste, rareste og beste samlinger. Kanskje noen samler på det samme som deg?

Noen samlinger rommer uvurderlige verdier, andre er av det nostalgiske slaget. Alle byr på unike og spennende beretninger om norsk historie og tiden vi lever i. Trodde du Barbie-dukker og Donald var forbeholdt barn, at Mummi-kopper ikke har noen dypere mening enn å se bra ut, eller at det holder med noen vinylplater, må du tro om igjen. I Ja, vi elsker ting får du et sjeldent møte med mennesker som investerer tid og penger i en interesse som i noen tilfeller kun et fåtall andre deler, og som enda færre forstår. Du vil garantert bli fascinert av alle de spennende samlingene, enkeltobjektene, historiene og de herlige menneskene bak samlingene.

Forfatter Miriam Høvik har tidligere gitt ut boken Norske garasjer (2018). Hun jobber som skribent, og har bakgrunn fra markedsføring og reklame. Miriam lar deg få komme tett på menneskene hun intervjuer, og har en egen evne til å fange stemning, og formidle, så en som leser kan få opplevelsen av å forflytte seg fra hjem til hjem med unike samlinger.

Dette er feelgood-Norge på sitt varmeste. Brian Cliff Olguin, Bergens Tidende, terningkast 5

Forfatter og fotograf går systematisk til verks med både varme og humor. Brian Cliff Olguin, Bergens Tidende, terningkast 5

Det hverdagslige får skinne sammen med ny kunnskap for leseren. Hvor pussig er det ikke at seviettene som oftest samles på av menn har høyere markedsverdi enn de håndlagde serviettene som flest kvinner bytter seg imellom. Slik kunnskapsdeling gjør miniportrettene meget leseverdige. Brian Cliff Olguin, Bergens Tidende, terningkast 5