Jenta som reddet julen

Matt Haig, 2018, Innbundet, Bokmål
Carina Westberg (Oversetter)
Chris Mould (Illustratør)
329,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Den bestselgende forfatteren av Gutten som ble julenissen er tilbake med en ny, fantastisk julefortelling! Bli med på en reise inn i magiens verden med Jenta som reddet julen.

Når Amelia vil ha et ønske oppfylt, vet hun hvem hun skal spørre – julenissen. Men magien hun så gjerne vil tro på, begynner å svekkes, og julenissen får mer enn umulige ønsker å bekymre seg for: Fortvilte nisser, reinsdyr som faller ned fra himmelen, sinte troll og en fare for at julen kanskje blir avlyst. Men Amelia er ikke en helt vanlig jente. Og – som julenissen snart finner ut – hvis julen skal kunne reddes, er det ikke sikkert han greier det alene …

Perfekt som høytlesning etter du har vaska gølvet og børi ved. Målgruppe: 9 til 12 år.

Forfatter Matt Haig er ikke bare en bestselgende forfatter for voksne, han har også vunnet Blue Peter Book Award, Smarties Book Prize og er blitt nominert tre ganger til Carnegie Medal for barne- og ungdomsbøkene sine. Ideen til julebøkene fikk han da sønnen hans spurte hvordan julenissen var da han var liten gutt.

Illustratør Chris Mould begynte på kunstskole da han var seksten år. Han har vunnet Nottingham Children's Book Award og har fått rosende omtale av Sheffield Children's Book Award. Han er fryktelig glad i jobben sin og liker å skrive og tegne den typen bøker han selv gjerne ville ha hatt i bokhylla som liten.

«Matt Haig er fenomenal.» - Stephen Fry

Anmeldelser av Gutten som ble julenissen (2016):

«Fantastisk … En umiddelbar klassiker» - Guardian

«Les den» - Sunday Times

«En ny juleklassiker» - Simon Mayo

«Årets julebok» - The Sun