KRLE på småskoletrinnet handler om hva elever på 1.–4. trinn er forventet å lære, og hvordan de kan lære i faget kristendom, religion, livssyn og etikk (KRLE). Boka er basert på et feltarbeid forfatteren gjennomførte da hun fulgte en klasse på småskoletrinnet over tre år.
Med utgangspunkt i konkrete undervisningssituasjoner bidrar boka med KRLE-didaktiske perspektiver. Den tar opp begynneropplæring i KRLE i skolen i lys av elevers erfaring med religion fra barnehagen og belyser ulike metoder som fortellingsdidaktikk, filosofisk samtale, tilrettelegging for elevers etiske refleksjon samt lekbasert læring. Basert på klasseromsobservasjoner og elevintervjuer gir KRLE på småskoletrinnet et innblikk i elevers undring over og forståelse av ulike temaer i faget.
Målgruppen er grunnskolelærerstudenter og grunnskolelærere. Den er også aktuell for studenter på barnehagelærerutdanningen samt lærerutdannere.
Omtale
Forfatter(e)
Innholdsfortegnelse
Anmeldelser
Endelig en bok om KRLE på småskoletrinnene!
Denne boka gir et levende bilde som gir viktige innsikter. Ikke minst gjør Krogstad pedagogisk gode grep med hvordan hun binder klasseromsobservasjonene sammen med pedagogisk og psykologisk bakgrunnskunnskap og didaktiske tips som sammen gir bedre forståelse for hvordan barn lærer, og hvordan vi som lærere best kan tilrettelegge for gode læreprosesser.
[...] Eksempler fra det omfattende feltarbeidet krydrer boka gjennomgående. Gullkorn på gullkorn viser det unike i å undervise yngre barn.
[...] Alt i alt fremstår boka som et svært kjærkomment bidrag til pensumlitteraturen, og jeg håper for studentenes skyld at den kommer inn på pensumlistene så snart som mulig. Boka gir lyst til å gå inn i klasserommet som lærer, og viser viktigheten av både pedagogisk og religionsfaglig innsikt for de som skal undervise i faget. Mer kan man knapt ønske seg av en lærebok.
Ragnhild Laird Iversen, religionsundervisning.no, 11.08.2022 Les hele anmeldelsen