Kunsten å dø

Anna Grue, 2011, Innbundet, Bokmål
Benedicta Windt-Val (Oversetter)
349,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

”Plutselig hørte hun at det knaste i grusen i innkjørselen. Hun ble stående i et par sekunder før hun snappet skoene fra gulvet, snurret rundt og løp ned den korte trappen. Det var ikke mer enn snaut åtte meter mellom de to dørene i atelieret, og Ingegerd Clausen løp strekningen så fort hun kunne. Det var bare ikke fort nok.”

En dag bryter noen seg inn i Kamille Schwerins atelier, knuser et helt års produksjon av skulpturer og myrder hennes 83 år gamle mor. Politiet har en mistanke om at det i virkeligheten var Kamille selv som morderen var ute etter, og da hun utsettes for flere mordforsøk og mottar en rekke trusselbrev, blir mistanken til visshet. Men månedene går uten at den skyldige blir pågrepet.

Året etter skal privatdetektiven Dan Sommerdahl medvirke i det samme realityshowet som Kamille Schwerin. Da politietterforskeren Flemming Torp oppdager det, ser han en mulighet til å få løst den gamle mordgåten. Men først må han krype til korset og be sin gamle venn om hjelp. Og det er ikke så helt lett.

Kunsten å dø er tredje selvstendige krim i Anna Grues krimserie med privatdetektiven Dan Sommerdahl i hovedrollen. De foregående er Dypt å falle og Judaskysset.