I Lofotveggen veves Stig Aasviks fortid og nåtid sammen i en bevissthetsstrøm; oppvekst, reisene til farens hjemsted i Lofoten, familieliv, jobbsøkerkurs; små og større hendelser, små og større sår, vanskelige og vonde opplevelser, alt velter fram, vrenges og forstørres. Lofotveggen er en ambisiøs roman, en kompleks, musikalsk, mørk, drømmende og lyrisk fortelling om å være menneske, her og nå.
Lofotveggen
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
"Han skriver som en soignert og fintfølende Knausgård kunne tenkes å gjøre, nådeløst, men nennsomt og vart om nære og kjære. Hele teksten gror fram av et velstelt og rikt «indre ordsmonn»"
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad"I likhet med Karl Ove Knausgård er Aasvik en forfatter som blottstiller både ambisjoner og forfengelighet. Men han er en større humorist enn Knausgård, og han herjer fortløpende med den sjangeren Knausgård har satt premissene for i Norge."
(...)
"Forfatteren Stig Aasvik bruker den ganske så ukontrollerte romanfiguren Stig Aasvik til å sette sjangeren i perspektiv. Slik skaper han en bevissthet om fiksjonens styrende kraft i fortellingen fra virkeligheten."
Ingunn Økland, Aftenposten, 17.12.2017Lofotveggen
"les denne om du vil lese en jævla fin roman av en forfatter som fortjener flere lesere. en strøm av tanker og innskytelser. sår, klok, sur, morsom, lett og vanskelig."
Alexander Fallo, @alexanderfalloSkrifta på veggen
"Eg kjenner meg inkludert i denne teksten. Det er ein kunst ein kan ta for gitt, men som ikkje er det: Nærværet er sterkt, fordi eg-forteljaren Stig er ublyg og ærleg, men også fordi romanen er komponert på ein uføreseieleg, underhaldande måte.(...) Applaus!"
Eivind Myklebust, Klassekampen, 28.01.2017Far og jeg
"I form av en tett, uhyre interessant og drivende bevissthetsstrøm, er Lofotveggen en sterk og allmenngyldig dannelsesroman om livet - og om kunsten - og det som former oss på veien."
Anne Schäffer, Vårt Land, 23.01.2017"«Lofotveggen» er fin. Språket er strålende. Overgangene fra tankesprang til tankesprang så naturlige. Ikke et øyeblikk savnes en ytre handling."
Fartein Horgar, Adresseavisen