Parasitten MTG gjør mennesker til drapsmaskiner. Nå har den nådd Norge. Marlen skjønner hva som venter: Dette er slutten på alt. Men hun nekter å gi seg, og sammen med familien forsøker hun å unngå døden. Som i alle kriser er det de svakeste - kvinner og barn - som er de mest utsatte. Marlen må stable alt hun har av mot og viljestyrke for å møte prøvelsene som venter.
Dette er andre bok i den kritikerroste serien "I morgen er alt mørkt".
Marlens historie
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)
Bøker i serien
Anmeldelser
Mørkt og skremmende
"Død, spenning og fordervelse er det i hvert fall nok av i denne romanen. [...] I Marlens historie er det også massevis av skrekk og vold, men dette er dempet såpass at det er mulig å få med seg alt det andre Mostue vil fortelle. Uten at det går ut over det voldsomme og svarte som Mostue vil ha fram. Sigbjørn Mostue har en veldig god penn, og her er intet unntak. Romanen er svært lettlest med et veldig godt driv. Marlens historie inneholder mye til både underholdning og ettertanke. Kanskje tar naturen en slik brutal hevn? Kanskje kommer det en epidemi vi ikke kan slå tilbake? Og kanskje kommer det enda en bok? Jeg føler ikke at dette er slutten."
Rune Fjellvang, Romerikes BladAmbisiøs action
"Brutal, nervepirrende, og ambisiøs oppfølger.I morgen er alt mørkt-bøkene er noe av det mest brutale du finner innen norsk ungdomslitteratur. Dette er høypuls-litteratur – den typen bøker der du stadig tar deg i å snikkikke på neste side før du er ferdig med den forrige, til tross for historien utvikler seg i en halsbrekkende fart. [...] Fortellingen sitter som en knyttneve i magen, og det skulle ikke forundre meg om han har enda en Upris i vente."
Marie L. Kleve, Dagbladet HelgeavisaÅrets grensesprengende ungdomsromaner
"Beksvart og brutal, her er det dystopisk så det holder. Mostue skriver i en verden utenfor vår egen verden, men der likhetene med vår egen virkelighet er skremmende nære. Et virus skaper en pandemi der de smittede menneskene blir forrykte og går løs på alle folk rundt seg. Det blir en kamp på liv og død, der spørsmålet hele tiden stilles om å ta de riktige valgene. Blir man en morder om man tar liv i selvforsvar? Kan det forsvares å ta livet av folk som er tydelig syke? Er samhold mulig i en ekstrem-tid der det lett blir alles kamp mot alle? Sigbjørn Mostue vant Uprisen i fjor for den første boken i dette som er ment som en trilogi."
Anne Cathrine Straume, nrk.no