Dette er i utgangspunktet en bok om mat. For mange handler den om minner om en uke på et kloster i Hellas. For andre utløser kanskje boken et ønske om å komme dit? Universitetet i Agder har siden 1993 hatt et nært samarbeid med Limonosklosteret på Lesbos om å drive studiestedet Metochi. Mange tusen kursdeltakere har gjennom årene opplevd inspirerende dager på Metochi. De har reist hjem med faglig utbytte, med nye vennskap og med et nærmere forhold til gresk kultur. De har også tatt med seg nye smaksopplevelser fra spennende og uvante retter som er blitt til her i det omskiftelige møtet mellom øst og vest, tilberedt av råvarer fra markene og havet like ved. I tillegg inneholder boken mye interessant kulturstoff om Metochi og Limonos, som du kan nyte mens det putrer i grytene.
Mat på Metochi
Kari Grødum, Eva Maagerø, Birte Simonsen og Kari Wigstøl, 2007, Innbundet, Bokmål
409,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Omtale
Forfatter(e)

Kari Grødum
Kari Grødum is the director of the University of Agder's Metochi Study Centre in Greece. She has edited a number of books in connection with the Metochi Study Centre.
Mer om Kari Grødum

Eva Maagerø
Eva Maagerø er professor i norsk ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun arbeider særlig med sosialsemiotikk, systemisk funksjonell lingvistikk, multimodalitet og literacy, og hun har undervist i lærerutdanningen i mange år.
Mer om Eva Maagerø

Birte Simonsen
Birte Simonsen er pedagog og tidligere leder av lærerutdanningen ved Universitetet i Agder.
Mer om Birte Simonsen