Med ryggen mot verden - fremdeles av Åsne Seierstad (Innbundet)

Med ryggen mot verden - fremdeles

Portretter fra Serbia

Åsne Seierstad, 2004, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Når er en fortelling over?

Noen historier har ingen slutt, bare en fortsettelse. Som i denne boken. Menneskene jeg møtte i Serbia rundt årtusenskiftet fortsatte å leve i meg etter at jeg forlot landet. De har trukket meg tilbake flere ganger.

Dette er deres fortsettelse.

En av dem forbereder seg på å dø, en annen har mistet sin beste venn, en tredje sitter i fengsel, en fjerde prøver å skrive seg ut av hverdagen. Noen forsøker bare å gå videre.

Anmeldelser:"Hennes portretter av 14 serbere fra ulike miljøer er tilført en ny dimensjon ved at vi nå får følge dem over tid. Forfatteren har holdt kontakten med flere av dem de siste årene, og reiste til Serbia på ny i vår for å gjøre utfyllende intervjuer. Dette nye grepet har skapt en ganske annerledes bok. "
Sten Inge Jørgensen, VG
Les hele anmeldelsen

"Nye og gripende sider av den serbiske historien.".."Evnen til å komme tett på intervjuobjektene er forfatterens styrke."
Anne Schãffer, Bergens Tidende
Les hele anmeldelsen

Pressen om Med ryggen mot verden (2000)

«… en perspektivrik og spennende skildring av et samfunn i forfall og av et folk med dets tragedier, dets apati og dets håp.»
Per Anders Madsen, Aftenposten

«Seierstad har evnen til å komme tett innpå folk, og hun skaper spennende og levende portretter.»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Åsne Seierstad har skrevet en glimrende bok. En bok med mening og innhold, en bok som griper, som beretter, som bringer oss ansikt til ansikt med den serbiske, ufattelige tragedien.»
Grete Gaulin, Ny Tid

Åsne Seierstad (f. 1970) er cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene russisk, spansk og idéhistorie. Som krigskorrespondent dekket hun konflikten i Irak (2003) og Afghanistan (2001) for skandinavisk presse og media. Fra 1998 til 2000 jobbet hun i NRK Dagsrevyen, og dekket blant annet krigen i Kosovo i 1999. Hun var korrespondent for Arbeiderbladet i Kina 1997, og i Russland fra 1993 til 1996. Seierstad har tidligere utgitt bøkene Med ryggen mot verden (2000), Bokhandleren i Kabul (2002) og Hundre og én dag (2003).Hun har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale priser for sitt journalistiske virke og for sine bokutgivelser.

Les også:"Ny Serbia bok - og så USA"
Artikkel Dagbladet, 26.8.04

"Sporet tilbake"
Artikkel Dagsavisen, 26.8.04

"Serberne har et stort behov for å skylde på noen"
Artikkel Aftenposten, 26.8.04