Middlesex av Jeffrey Eugenides (Heftet)
Jeffrey Eugenides, 2013, Heftet, Bokmål
Dag Heyerdahl Larsen (Oversetter)

Middlesex er en lyrisk, spennende og frydefull fornyelse av den amerikanske episke romanen.

201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Jeffrey Eugenides vant Pulitzerprisen for skjønnlitteratur 2003 med denne formidable romanen om kjønn, skjebne og lidenskapens dype og kaotiske kraft.I 1922 ankommer Desdemona og Lefty Detroit. De er vaksinert og avluset på Ellis Island og er klare til å starte et nytt liv som mann og kone. De har flyktet fra Smyrna der tyrkerne bokstavelig talt drev den greske befolkningen på sjøen med sine grusomme nedslaktninger. Med en mørk hemmelighet i bagasjen møter de den nye verden.

Trettiåtte år senere kommer Calliope til verden. Som tredje generasjon i denne høyrøstede og dramatiske gresk-amerikanske familien forsøker hun å bli den mest amerikanske jenta i klassen. Men det er noe som ikke stemmer med Callie. Hun vokser opp uten å utvikle seg som jenter flest, og da hun forelsker seg i en kjederøykende klassevenninne med sans for teater, styrker det henne i troen på at hun ikke er som andre jenter.

Middlesex er en odyssé som tar oss fra slutten på det ottomanske riket til Detroits forbudstid, fra raseopptøyer til småborgerlig forstadliv, fra silkeproduksjon til fast food. En fargerik familesaga som spenner over en tre generasjoner og en usedvanlig ubehagelig pubertet. Jeffrey Eugenides vant Pulitzerprisen for skjønnlitteratur med denne formidable romanen om kjønn, skjebne og lidenskapens dype og kaotiske kraft.

INTERNASJONAL BESTSELGER
VINNER AV PULITZER-PRISEN FOR SKJØNNLITTERATUR 2003

"en stor bok, en overveldende og rik opplevelse, en kjemperoman..."
Yngvar Ustvedt, VG

"imponerende og medrivende."
Tiril Broch Aakre, Dagbladet

"vidunderlig roman som vil slå beina vekk under deg.
Jonathan Franzen

"et dypt rørende portrett (...)"
New York Times

”Genuint rørende"
Times Literary Supplement

”En krønike som dirrer av liv (…) vidunderlig.”
Independent

"Livsendrende er en ganske alarmerende måte å beskrive en bok på, men jeg har en mistanke om at denne boken er nettopp det.”
Årets bok, Daily Mail

"(…) gleden ved å lese en roman der hver eneste detalj, hver setning, er gjennomtenkt og polert for maksimal glans. Samtidig har plotet et driv som gjør at man dras mellom lysten til å sutte lenge på hver enkelt godsak forfatteren slenger til oss og trangen til å hive i seg hele godteposen på en gang."
Ane Farsethås, Dagens Nærlingsliv

"Romanen strutter av poesi og fortellerglede. Eugenides makter også å samle hele dette bugnende tekstlige universet til en stor, harmonisk, velkomponert helhet."
Tiril Broch Aakre, Dagbladet

" (…) boken er til tider meget underholdende, og språket er forseggjort inntil perfeksjon."
Terje Stemland, Aftenposten

" (…) i et intenst og lavmælt språk går den tett inn på noe av det fineste og såreste som kan skje i et menneskeliv når ungdomstida begynner."
Tom Egil Hverven, NRK P2

"Et episk verk (…) Denne festen av en roman er gripende i forestillingsevnens rekkevidde og overraskende i sin ømhet.”
People Magazine

“Gevinsten for leseren er enorm.”
Montreal Gazette

”En virkelig original og medrivende roman, som er skiftevis trist, morsom og rørende.”
Daily Mail

”Feier leseren avgårde med lett ynde og sjarm (…) skjuler verkende, hardt tilkjempet visdom under skjepper av oppfinnsom fortellerkunst.”
New York Observer

“et skattkammer (…) praktfull skrivekunst (…) Som litterært arbeid vitner den om en kolossal nysgjerrighet, fantasi og kjærlighet.”
New York Times Review of Books

"Jeffrey Eugenides er et stort talent med et stort hjerte og Middlesex er en underlig, vidunderlig roman som vil slå beina vekk under deg.
Jonathan Franzen, forfatter av Korrigeringer og Frihet

”Ustyrtelig morsom og rørende (…) Så vilt oppfinnsom at den grenser til det bisarre, likevel så varmhjertet at den blir uimotståelig.”
USA Today

”En stor, bred, vidtfavnende fortelling som danser gjennom tre generasjoner – briljant medrivende og fantastisk skrevet.”
Årets bok, Evening Standard