Omtale

JEG GIR STORT SETT FAEN I ROM, MEN JEG HAR PROBLEMER MED TID.

Den 25 år gamle hovedpersonen har to venner. En god og en dårlig. Og så har han en bror som ikke er så altfor sympatisk. Når denne broren slår ham i krokket, raser tilværelsen hans sammen. Han mister sin begeistring og troen på at alt vil gå bra til slutt og havner i en eksistensiell krise. Han bryter opp fra sitt vanlige liv, dropper studiene og låner brorens leilighet. Der tilbringer han tiden dels med å leke dels med å reflektere over ting han liker og misliker. Det hele er skildret med en særlig blanding av ironi og naivitet der en lengsel etter den tapte barndom ligger under. NAIV. SUPER. er en enkel historie om veldig kompliserte ting.

ERLEND LOE - UTGITT I 37 LAND

"et enormt talent.'
Oldenburgische Volkzeitung, Germany

"Skriv denne boken på listen. Innkjøpslisten."
Erik Fosnes Hansen, Aftenposten

"ET LITE MESTERVERK."
Expressen

"en bok som bobler av lystig skrivekunst på så godt som hver eneste side. ... en liten genistrek i den naivistiske sjanger."
Øystein Rottem, Dagbladet

"Loe skriver med samme følsomme letthet som Salinger, og hans ofte komiske fortellerstemme sender tankene til Salingers Holden Caufield. En sjarmerende roman.
The Times

"Det er fascinerende hvor mye dybde denne unge forfatteren kan fange i sitt enkle språk - et enormt talent."
Oldenburgische Volkzeitung, Germany

"Og min spådom er at Erlend Loe med denne boken vil vekke vel så stor interesse for filosofiske spørsmål hos sine lesere som Jostein Gaarder."
Arne Guttormsen,Vårt Land

"Om jeg var ung og leste Naiv.Super. skulle jeg i ren inspirasjon selv ville bli forfatter."
Göran Tunström

"Anmelderen begynner å skrive lister, han også. Det bør leseren også gjøre. Skriv denne boken på listen. Innkjøpslisten."
Erik Fosnes Hansen, Aftenposten