På den gale siden

Bøgenæs beste 13

Evi Bøgenæs, 2023, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Det er krig i landet. Inger er barneskoleelev, men hun tilhører den gale siden. Foreldrene hennes er nazister. Før krigen var hun midtpunktet i vennegjengen. Nå står hun plutselig alene, ingen vil være sammen med henne. Ingers store trøst i denne tiden er mormor. Hun står ikke på den gale siden, og prøver å få Inger til å forstå at det ikke alltid er rett og riktig det som foreldrene gjør og tror på.
I del to av boken møter vi Inger igjen like etter frigjøringen. Alt er mørkt og trist, mormor er død, mor er på mentalsykehus og faren er arrestert. Ingen vil vite av henne og ingen vil hjelpe henne. Men en dag møter hun Knut, som bodde hos dem før krigen og som forsvant med den ... Han blir glad i Inger og sammen går de inn i en ny og lysere tid.
På den gale siden ble første gang utgitt i 1948 og belyser skjebnen til barn av foreldre som sympatiserte med nazistene under andre verdenskrig.