Rimelig tvil av Chris Tvedt (Innbundet)

Rimelig tvil

Chris Tvedt, 2005, Innbundet, Bokmål
262,–
Utsolgt, annen utgave skaffes.

Omtale

Hva har skjedd når en forsvarsadvokat oppdager at han har brutt alle sine etiske prinsipper og befinner seg i en verden der spillereglene ikke står i Norges Lover?

Begjæret etter nytelse og penger kan drive et menneske langt, og advokat Mikael Brenne er ikke bedre enn andre. Han er rundbrenner på byen og driver eget advokatbyrå. Arbeidet hans består stort sett i å forsvare lokale småkjeltringer, og det blir man ikke fet av. Den dagen to serbere med dyre dresser og dulgte hensikter dukker opp, blir fristelsen for stor. Han ser muligheten til å redde firmaet økonomisk og påtar seg rollen som deres forretningsadvokat. Det blir også en besettende oppgave å forsvare deres gode kontakt Eva, som er fengslet mistenkt for langing av narkotika.

Det han ikke har forutsett, er at hans nye klienter finner det helt naturlig å ty til voldelige midler for å oppnå sine mål, for eksempel lar personer "forsvinne" eller skjærer tommelfingrene av dem. Gradvis går det opp for ham at selv om han bare ordner det finansielle, er han likevel delaktig og stadig dårligere samvittighet får ham til å bestemme seg for å bryte samarbeidet.

Men Mikael har ikke tenkt på at ingen bryter samarbeidet når man er involvert i slike mennesker - ikke før de vil. Derfor er Mikael tvunget til å overskride grenser han ikke trodde var mulig, og situasjonen blir både blodigere og vanskeligere enn han hadde forestilt seg.

Handlingen utspiller seg i en ikke navngitt by, men alle som bor eller har vært der, vil kjenne seg igjen umiddelbart - med glede.