Sjenerte elever

Skoleserien

Kirsten Flaten, 2022, Heftet, Bokmål
189,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Denne boken handler om hvordan lærere kan støtte sjenerte elever i å mestre skolehverdagen bedre. Ved hjelp av små fortellinger, teori og praktiske tips forklarer forfatteren hva sjenanse er, hvordan sjenanse kan oppleves for eleven og hva en lærer bør vite om denne utfordringen.

Litt sjenanse kan man leve godt med, og boken viser til både positive og negative sider ved sjenanse. Det er når sjenansen blir omfattende, at den kan få negativ innflytelse på faglig og sosial utvikling og hindre eleven i å få utnyttet sitt potensial. Det er ikke alltid eleven trenger så mye hjelp til å komme videre, men en lærer som ser problemet og tar tak i det når det trengs, er gull verdt.

Kirsten Flaten arbeider som dosent i spesialpedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet. Hun har også lang erfaring fra hjelpeapparatet og har arbeidet mye med sjenerte elever i skole og barnehage. Hun har skrevet flere bøker og artikler om temaet sjenanse. Flaten bor i generasjonsbolig med barn og barnebarn og er sådan tett på barn i mange aldre.