Slik blir du styrtrik i Asia

Mohsin Hamid, 2014, Heftet, Bokmål
Tor Edvin Dahl (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Helten i fortellingen kunne ha vært hvem som helst av oss, et menneske som sulter etter et annet liv. Og skjebnen som venter ham kunne fort ha blitt vår egen …

I denne etterlengtede oppfølgeren til bestselgeren hans, Den motvillige fundamentalist, befester Mohsin Hamed sin posisjon som en radikalt oppfinnsom forteller med en finger på verdens puls.

En oppslukende fortelling om en manns reise fra utarmet bondegutt til nærlingslivsmagnat låner sin form fra forretnings-selvhjelpsbøkene som blir slukt av unge mennesker over hele ”det fremvoksende Asia”. Den følger sin navnløse helt til den vidstrakte metropolen der han begynner å bygge opp et imperium basert på en flytende og stadig knappere ressurs: vann. Likevel lengter han i sitt hjerte etter noe annet, en vakker jente hvis stjerne stiger i takt med hans egen, mens sporene deres krysses igjen og igjen i et kjærlighetsforhold som skiftevis antennes og slukkes av de samme kreftene som former deres slingrende skjebner.

"Rått og godt om kynisme og korrupsjon i Asia"
TERNING 5, Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

"Det er en velskrevet og bilderik liten roman, dette, som fyller sine 169 sider med stil."
Leif Ekle, NRK P2

"Fantastisk og rørende."
TIME Magazine

"En lystig bitende satire om entreprenørvirksomhet og globaliseringens ustoppelige kraft … Vil bli stående som en av årets fremragende romaner.”
Guardian