Dr. Fedon A. Lindberg og klinisk ernæringsfysiolog Merete Hansen-Møllerud forteller alt om hva slags mat barna trenger fra de begynner med fast føde og til de blir tenåringer, og om hvordan vi foreldre kan lage den fra bunnen av. Vi får vite hva et barn trenger for vekst, konsentrasjon og god atferd og for å forebygge livsstilssykdommer i voksen alder, i tillegg til svar på spørsmål som: Hvor mye fett, protein og karbohydrater skal barnet ha? Er det virkelig sant at barn ikke skal spise så mye brød? Hva gjør vi med godterier og brus? Boka er full av praktisk informasjon og gode råd til foreldre, og med oppskrifter på alle dagens måltider som er lette å like for hele familien. Et eget kapittel omhandler overvekt hos barn og hva foreldre kan gjøre.
Smart barnemat
Omtale
Forfatter(e)
Fedon Alexander Lindberg
Dr. Fedon Lindberg er tildelt Brobyggerprisen Fritt Helsevalg 2021.
Fedon Lindberg er spesialist i indremedisin, kostholdsekspert, matentusiast, foredragsholder og forfatter og har utgitt bøker i over 20 land. Han driver klinikk i Oslo og har spesialkompetanse på stoffskifte- og hormonsykdommer, ernæring og helse. I 1999 startet dr. Lindberg den første tverrfaglige spesialklinikken for behandling av fedme i Norge. Siden klinikken ble etablert, har den opparbeidet en betydelig spisskompetanse innen utredning, behandling, oppfølging og forebygging av livsstilssykdommer.
Fedon Lindberg holder mange kurs og foredrag og står bak en rekke bokutgivelser, for eksempel Hjertegod mat, Kokeboken naturlig slank med tarm i balanse, Helt gresk og Smart barnemat, sistnevnte i samarbeid med klinisk ernæringsfysiolog Merete Hansen-Møllerud.
Mer om Fedon Alexander Lindberg
Merete Hansen-Møllerud
Merete Hansen-Møllerud er klinisk ernæringsfysiolog. Hun arbeidet i flere år med pasientveiledning og utarbeidelse av kurs- og foredragsmateriell ved Fedon Lindbergs klinikk. Hun driver HM Kostveiledning på Kirkenær og har utgitt boka Smart barnemat med Fedon Lindberg.
Mer om Merete Hansen-Møllerud