Taklinger og tårer

Ballfølelse 2

Mikael Thörnqvist, 2012, Ebok, Bokmål, EPUB
Cecilie Winger (Oversetter)
229,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Taklinger og tårer handler jentefotball-laget Udden FK, og er en frittstående oppfølger til den spennende boka «Taklinger», som Cappelen Damm tidligere har gitt ut.

Det er 11-årige Emma som er hovedpersonen. Hun er en tøff og sårbar karakter, og i denne boka skal hun lære seg å takle – og å bli takla – både på og utenfor fotballbanen
Det nærmer seg sommerferie, og det betyr både mer trening og flere kamper for Udden.

Emma blir fortalt at hun må slutte å være redd for ballen. Hun må tørre å holde blikket på ballen rett før hun header/nikker, og at hun skal ikke være redd for å bli takla! Nye lagvenninner kommer til fotballaget, og spesielt en av dem er dyktig – og superrask. Det er bra, for Emmas bestevenninne har blitt helt gal etter dansing og har funnet en ny venninne som passer med hobbyen. Eller omvendt. Emma savner Sara så mye at det gjør vondt. Enda verre blir det når Sara blir takla hardt. Av Emma.

Dessuten blir den etterlengta sommerferien til Kreta avlyst. Også Emma sin feil. Men på sin første turnering, Sommercupen, gjør hun suksess! Hun sender ikke bare dritgode pasninger, hun kommer også i snakk med en gutt som har brune øyne og lang lugg …

Mikael Thörnqvist bor utenfor Göteborg og arbeider som journalist. Han er far til tre barn, og er trener for et jentefotballag.