Tid og ro

Rolf Enger, 2001, Innbundet, Bokmål
279,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

TID OG RO er et portrett av en mann som er i utakt med seg selv og tiden han lever i. Aller mest er det kanskje en roman om ensomhet.

Djerv Josen er lei av jobben som ekspeditør på en bensinstasjon og har ambisjoner om å slå seg opp som skribent for et populærvitenskapelig tidsskrift. Når kona og sønnen reiser bort, kan han endelig i fred og ro skrive ferdig en artikkel om Apollo 13 som han håper skal bli nøkkelen til en bedre jobb som skribent. Men han får ikke konsentrert seg, sliter med artikkelen og plages av en følelse av at livet er feilslått. Man kan ta feil hele livet, og så bare dø, tenker han. I forvirringen gjør han en uhørt handling mot seg selv og sin familie.

Rolf Enger har tidligere utgitt novellesamlingene Ikke en urmaker i verden (1989), Bronsegutter ( 1991), romanen Solformørkelse (1994) og Mekhane, et essay om biljard (1995). Han er representert med noveller i flere betydelige antologier. Han var en av forløperne for den "møkkete realismen" i Norge, og fant tidlig en egen tone – både modernistisk og folkelig, med mye svart humor.