To små på et strå

Frøydis Alvær, 2005, Innbundet, Bokmål
Eivind Gulliksen (Illustratør)
199,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Tommeliten kjeder seg. Det finnes jo ingen andre som er så små som ham! Men så leser han om en liten pike som er akkurat en tomme stor. Hun heter Tommelise, og hun ble røvet av padda, ble reddet av svalen og endte til slutt opp hos kongen over blomsteravlene. Men hun finnes jo bare i en bok. Eller gjør hun det? Tenk om han kunne møte henne.

Ja, tenk så hyggelig om Tommelise og Tommeliten kunne møte hverandre. I denne historien gjør de det – til slutt!

Alle kjenner vi vel eventyrene om Tommeliten og Tommelise, og mange av oss har nok tenkt at det er synd på de to som må leve der i hvert sitt eventyr og aldri få møtes. Frøydis Alvær har tenkt den samme tanken, og hun har også gjort noe med det. Hun har latt H.C. Andersens eventyr om Tommelise møte folkeeventyret om Tommeliten, og resultatet er blitt et vakkert, morsomt og moderne eventyr.

”…det var første gang Tommeliten så et menneske som ikke var tusen ganger større enn ham selv. Og så var hun så nydelig og søt og så så morsom og forundret ut, ja, så Tommeliten ble forelsket og forvirret og hadde lyst til å løpe og gjemme seg, og hadde slett ikke lyst til å gjemme seg for nå hadde han møtt en han ville være sammen med bestandig…”