Hva skjer egentlig i musklene når du trener? Hvilke adaptasjoner er det som gjør at vi blir sterkere, hurtigere og mer utholdende som følge av trening – og hvordan påvirker alderen vår fysiske prestasjonsevne? Denne boken gir deg innsikt i hva som skjer, helt nede på cellenivå.
Hvis vi ser på musklene som kroppens motor, er det proteiner som gjør det mulig for muskelcellene å omdanne energi til bevegelse. Kunnskap om hvordan proteinsyntesen fungerer er derfor nøkkelen til å forstå muskulære adaptasjoner til fysisk aktivitet. Under alle former for fysisk aktivitet og trening stimuleres proteinsyntesen. Hvilke adaptasjoner som skjer – og dermed også i hvilken grad adaptasjonene er prestasjonsfremmende eller ei – avhenger selvfølgelig av hvordan man trener. Men en rekke andre faktorer spiller også inn. Blant de som diskuteres i denne boken er ernæring, restitusjon, alder og ulike aldersrelaterte sykdomstilstander. Med utgangspunkt i muskelcellens spesifikke oppbygning og funksjon, gir denne boken detaljert innsikt i prosessene der proteiner både bygges opp og brytes ned, og kunnskap om hvordan man kan tilrettelegge for optimale stimuli av proteinsyntesen og muskulaturens funksjon gjennom hele livsløpet.
Boken egner seg for studenter innen idrettsfag, personlig trening, fysioterapi, biologi og medisin, samt trenere, idrettsutøvere og andre som ønsker å fordype seg innen idrettsbiologi.