Trynefaktoren

Torgrim Eggen, 2004, Heftet, Bokmål
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Trynefaktoren er er stor, viktig, spennende og ekstremt aktuell roman som tar det norske sosialdemokratiet, politikkens maktesløshet og mediespillet på alvor, og på kornet.

«Og tvers gjennom alt politikerne lovet, tryglet og truet, løp det en dyp strøm av det irrasjonelle, det forbløffende, det skrullete. Hvorfor stemte du på det-eller-det partiet? Fordi han har så snille øyne. Fordi hun har så fine pupper. Fordi jeg ikke tåler trynet på fyren. Fordi jeg gikk på barneskolen sammen med broren hennes. Fordi jeg fikk en parkeringsbot den morgenen. Fordi brødskiva landet med syltetøyet ned. Og dermed gikk folket til valg.»

Torgrim Eggen ruller opp en fantastisk historie som spinner rundt tre representanter for Solidaritetspartiet hvor hver av dem symboliserer sosialdemokratiets ulike retninger, maktkampen dem imellom, spillet deres med næringsliv og media i gjennom en hard og til tider skruppelløs valgkampprosess.

Eggen skriver forrykende, stringent og underholdende og Trynefaktor vil komme til å ryste samfunnets med- og motspillere.

Les utdrag fra boken [pdf]

Anmeldelser:"Skyter skarpt"
"Beisk og velopplagt satire over det politiske miljøet i Norge".
Øystein Rottem, Dagbladet
Les hele anmeldelsen

"Ny norsk litteratur er sjelden så relevant og samtidig så underholdende som dette."
Ane Farsethås, Dagens Næringsliv

"Mørk samfunnssatire som speiler kynismen i det moderne Norge."
Torunn Borge, Dagsavisen
Les hele anmeldelsen

"Trynefaktoren en fryd å lese"
Hans H. Skei, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

"Og Eggen skuffter ikke. Han turnerer et relativt stort persongalleri uten at det er vanskelig å henge med, satiren treffer godt, overraskelsene er mange og spenningen jevnt over tilstede."
Kjetil Strømme, Ny tid
Les hele anmeldelsen

"Romanen gir oss et herlig innblikk i norsk politikk. Satirisk, ja vel, men antagelig ganske rammende når det gjelder beskrivelsen av maktkamp, intriger, rå personstrid, mediemanipulasjon og valgkampstrategi."
Finn Stenstad, Tønsberg Blad
Les hele anmeldelsen

"I det store og hele er Trynefaktoren en meget god bok. Ikke minst er den morsom, det var flere ganger jeg smålo mens jeg leste den."
Olav Ljone Skogaas, Poeten.no

"Torgrim Eggens femte roman, Trynefaktoren, kaster et overdrevet kynisk men alltid underholdende blikk på politikk og medieliv i tiden rundt et stortingsvalg. Norsk politikk er skumlere enn man skulle tro."
Stein Haukland, Spot.no

"Han beretter underholdende og med satirisk snert om intrigene i det politiske miljøet og blant mediefolk. Han holder essayistiske miniforedrag om ulike fenomener. Han kåserer med latter og forakt i stemmen, han nærmer seg den journalistiske kommentaren, han knytter an til triviallitteraturens store arsenal av salgbare effekter gjennom en heller overlesset bruk av (melo)dramatiske motiver."
Steinar Sivertsen, Aftenbladet.no
Les hele anmeldelsen

"Susende velskrevet satire"
Kjeld-Willy Hansen, Østlands Posten
Les hele anmeldelsen

Les også:Knivseggen
Magasinet, Dagbladet

Eggen utfordrer makten
Aftenposten